Voordelen van Chip Tuning

chiptuning

Chiptuning & Ecotuning | Chip Performance Chiptuning is in wezen het aanpassen of wijzigen van een uitwisbare chip in het controlesysteem van uw auto of andere voertuigen om betere prestaties te bereiken, of het nu gaat om een krachtigere schonere uitlaatemissies of zelfs een betere brandstofefficiëntie. Het aanpassen van de elektronica van uw auto heeft verschillende voordelen, zoals de toevoeging van onder meer een supercharger of downpipe.

Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat de toevoeging van een supercharger of downpipe ook de manier waarop uw voertuig rijdt, drastisch kan veranderen en veranderen. Ben je nu nieuwsgierig geworden? Als dit het geval is, lees dan verder en ontdek hoe het aanpassen van uw voertuig niet alleen kracht en snelheid kan toevoegen, maar ook het standaardgeluid en het uiterlijk van uw voertuig kan verbeteren.

Er zijn twee hoofdtypen chiptuning: bolt-on en air-to-air. Bolt-on tuning houdt in dat uw OEM-motorsoftware volledig wordt vervangen door aftermarket-software die compatibel is met de motor die u wilt upgraden. Dit proces vereist de aanschaf van een nieuwe motor, dus als uw voertuig nog onder de garantie valt, is dit mogelijk uitgesloten.

Lucht-lucht verwijst naar het toevoegen van een luchtkast, inlaat en uitlaat aan de bestaande motor;

Zoals u waarschijnlijk weet, is het primaire doel van motortuning om meer vermogen toe te voegen en het brandstofverbruik van de auto te verhogen, maar wist u ook dat het het gewicht van uw auto daadwerkelijk kan verlagen? Door een verbrandingskamer extra te belasten door een supercharger of een externe brandstofinjector toe te voegen, kan de hoeveelheid brandstof die per cyclus wordt geïnjecteerd toenemen (het aantal keren dat een motor brandstof verbrandt in een normale ronde). Een toename van de luchtinjectiecapaciteit per cyclus zal de brandstof / luchtverhouding (vrij stromende brandstof) verhogen en de hoeveelheid verbrande brandstof per cyclus verminderen. Dit wordt vaak gebruikt in raceauto’s om een grotere gasmolen te creëren voor hogere snelheden en om de motor tussen de rondes sneller af te laten koelen.

Enkele van de grootste voordelen van chiptuning zijn het minimale effect op uw huidige motorregeleenheid (ECU). De ECU is wat de commando’s naar de verschillende cilinders en motoren van uw voertuig stuurt. De tuner verbindt de spoelen op de ECU via een kabelboom met een besturingsprint. Hij past de spoelen en de ECU nauwkeurig aan om het gewenste effect te bereiken, meestal door een of meer onderdelen kort te sluiten. Het wijzigen of elimineren van een element van de ECU kan er echter toe leiden dat andere functies van de motor defect raken.

Een ander voordeel van het afstemmen van het microbrandstofsysteem is de mogelijkheid om het stationair toerental van uw voertuig aan te passen.

De meeste aftermarket-fabrikanten bieden de mogelijkheid om het stationair toerental van uw voertuig enigszins te wijzigen door middel van tuning. Hiermee kunt u de prestaties van uw voertuig verfijnen zonder het ontstekingstijdstip te hoeven wijzigen. Veel mensen kiezen ervoor om het stationair toerental van hun voertuigen aan te passen nadat ze een aanzienlijke hoeveelheid misbruik van de motor hebben opgebouwd. Veel mensen die veel pk’s in een auto hebben gestoken, zullen bijvoorbeeld vaak upgraden naar een krachtigere motor om de meeste snelheid uit een voertuig te halen.

Er zijn een paar fabrikanten die gespecialiseerd zijn in chiptuning van voertuigen. Een populaire naam in deze branche is Pareto Racing. Hun producten staan bekend als duurzaam en als het meest nauwkeurig in precisielassen. Enkele van de hoogste kwaliteitsproducten worden door deze fabrikant geproduceerd. Enkele van de andere bedrijven die hoogwaardige auto-hardware-onderdelen produceren, zijn Mustang Machinery, Precision Engineering en Kaylor Energy Products.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl